تأثیرات منفی فناوری بر کودکان

از تلفن های هوشمند و رسانه های اجتماعی گرفته تا تلویزیون و تبلت، بچه های امروزی دائماً تحت تاثیر فناوری هستند. در حالی که برای کودکان و نوجوانان مهم است که استعداد خود در حوزه فناوری توسعه دهند، به هر حال، آنها در تمام زندگی خود از رایانه استفاده خواهند کرد، استفاده بیش از حد از فناوری می تواند اثرات مضری بر سلامت و جسم داشته باشد. تأثیرات منفی بر سالمت کودکان طیف وسیعی از افزایش خطر چاقی تا از دست دادن مهارت های اجتماعی و مشکالت رفتاری را شامل می شود. البته، این بدان معنا نیست که والدین باید فناوری را به طور کامل ممنوع کنند، اما برای والدین مهم است که از تأثیرات بالقوه فناوری بر روی کودکان آگاه باشند و استراتژی هایی برای محدود کردن زمان استفاده از صفحه نمایش فرزندان خود ایجاد کنند.

در این مقاله قصد داریم به تعدادی از مسائل مشکالتی که فناوری می تواند برای کودکان ایجاد کند، اشاره کنیم. پس با ما تا پایان مقاله همراه باشید.

چگونه فناوری بر کودکان تأثیر می گذارد؟

فناوری در همه جا وجود دارد، و در حالی که ما نمی توانیم و نباید فناوری را به طور کامل ممنوع کنیم، می توانیم محدودیت هایی را برای فرزندان مان تعیین کنیم تا برخی از اثرات منفی را جبران کنیم. استفاده بیش از حد از صفحه نمایش می تواند بر سلامت جسمانی فرزند شما و همچنین رفتار او تأثیر می گذارد.

چاقی کودکان و فناوری
چاقی کودکان و فناوری

چاقی کودکان و فناوری

با توجه به اینکه کودکان زمان بیشتری را صرف تایپ کردن یا ضربه زدن روی صفحه می کنند، طبیعتاً زمان کمتری را در خارج از منزل می گذرانند یا درگیر فعالیت های بدنی می شوند. تحقیقات همچنین نشان داده است که کودکان و نوجوانان ممکن است در هنگام تماشای تلویزیون یا بازی های ویدیویی حواسشان به میزان غذایی که می خورند نیست و همین موضوع سبب چاقی و افزایش وزن آنها می شود. در نتیجه، ما شاهد  افزایش نرخ چاقی در کودکان و نوجوانان هستیم.

در حالی که کودکان به طور طبیعی علاقه مند به تماشای برنامه های مختلف، بازی های ویدیویی و استفاده از فناوری مبتنی بر اپلیکیشن خواهند بود، اما برای والدین بسیار مهم است که مطمئن شوند کودکان زمان خود را در خارج از منزل سپری می کنند و فعالیت بدنی کافی دارند. کودکان خود را به بازی در بیرون تشویق کنید. اگر زمان اجازه می‌دهد، به کودکان خود در بازی در فضای باز بپیوندید. می‌توانید قایم باشک، دزد و پلیس، توپ بازی و یا فریزبی را در محیط بیرون از خانه ( مثل پارک) با فرزندان خود بازی کنید. به کمپ رفتن فکر کنید ، بچه‌هایتان از وقت اضافی که با شما می‌گذرانند لذت خواهند برد، و ورزش و وقت بیرون از خانه به آنها کمک می‌کند انرژی خود را بسوزانند و بهتر بخوابند.

اثرات منفی فناوری بر رشد اجتماعی کودکان

فناوری نحوه تعامل ما با یکدیگر را کاملاً تغییر داده است. حتی در بزرگسالی، ما بیشتر مستعد ارسال پیامک در مقابل برقراری تماس تلفنی هستیم. به طور مشابه، ما اغلب در رسانه های اجتماعی متفاوت از رفتار شخصی خود رفتار می کنیم. این تفاوت ها منحصر به بزرگسالان نیست. وقتی بچه ها زمان قابل توجهی را در رسانه های اجتماعی می گذرانند، می تواندمنجر به کاهش عزت نفس شود . نوجوانان محتوای انتخاب شده را می بینند، یک حلقه برجسته دیجیتال، که می تواند به دلیل مقایسه نوجوانان خود با همسالان خود منجر به ناراحتی شود. به طور کلی، استفاده از فناوری می‌تواند باعث ایجاد مشکلات اجتماعی و رفتاری در کودکان شود، زیرا مدت زمانی را که کودکان صرف تعامل با دیگران می‌کنند به حداقل می‌رساند.

اثرات منفی فناوری بر رشد اجتماعی کودکان

اطمینان حاصل کنید که استفاده فرزندتان از رسانه های اجتماعی را زیر نظر دارید و از انواع وب سایت هایی که بازدید می کند و بازی هایی که به صورت آنلاین انجام می دهند آگاه باشید. برای مسدود کردن وب‌سایت‌ها و برنامه‌های نامناسب، کنترلر های والدین (برنامه های کنترل گر) را روی رایانه‌ها، تلفن‌های هوشمند و تبلت‌ها تنظیم کنید. همچنین سعی کنید رایانه، کنسول بازی یا تلویزیون را در یک اتاق مشترک قرار دهید تا بتوانید بر استفاده از فناوری فرزندتان نظارت کنید.

علاوه بر نظارت بر زمان نمایش صفحه نمایش کودک، مهم است که مطمئن شوید که او در فعالیت های اجتماعی شرکت می کند. برای بازی با دوستان خود برنامه ریزی کنید و فرزندتان را تشویق کنید تا با دیگران ارتباط برقرار کند. یکی دیگر از راه‌های عالی برای محدود کردن زمان نمایش و تشویق فعالیت بدنی و تعامل اجتماعی، ثبت نام فرزندان تان در کلاس ورزشی است. به این ترتیب، تمرین‌ها و بازی‌های سازمان‌دهی شده‌ ای خواهند داشت که به آنها اجازه می‌دهد نه تنها ورزش کنند، بلکه با سایر بچه‌های هم سن و سال خود اجتماعی باشند.

فناوری و دامنه توجه

روزهایی که مجبور بودیم نوار کاست VHS را برای تماشای یک فیلم به عقب برگردانیم یا تمام روز را برای شنیدن آهنگ مورد علاقه خود به رادیو گوش دهیم، گذشته است. با اینترنت و یوتیوب، می توانید یک برنامه را تماشا کنید یا یک آهنگ را فوراً گوش دهید، و حتی می توانید از تبلیغات آن رد شوید. در نتیجه، بچه‌های امروزی برای لذت بردن آنی آماده هستند. آنها آنچه را که اکنون می خواهند با کمک فناوری فورا بدست می آورند.

وسایل الکترونیکی، مانند گوشی‌های هوشمند و تبلت‌ها، تمرکز افراد را سخت‌تر می‌کنند و با صداها و اعلان‌های مداوم، حواس افراد را راحت‌تر می‌کنند. طبق یک  مطالعه تحقیقاتی  در کانادا، از زمانی که استفاده از فناوری افزایش یافته است (در حدود سال ۲۰۰۰)، میانگین دامنه توجه از ۱۲ ثانیه به هشت ثانیه کاهش یافته است.

آموزش صبر به کودکان به اندازه کافی چالش برانگیز است، اما چگونه می توانیم با اثرات منفی این فرهنگ همیشه درگیر مبارزه کنیم؟ یکی از راه‌ها محدود کردن استفاده از فناوری در حالی است که کودکان روی کارهای دیگر متمرکز هستند. استفاده از گوشی هوشمند را در حین انجام تکالیف ممنوع کنید، مکالمه و تعامل را در زمان شام تشویق کنید، تلویزیون را خاموش کنید وقتی کودکان در حال مطالعه هستند. بیرون بروید، با دیگران تعامل کنید و در فعالیت‌هایی شرکت کنید که شامل صفحه نمایش نیست، مانند بازی‌های رومیزی، کتاب و پازل.

فناوری و دامنه توجه

مدیریت زمان صفحه نمایش: چقدر زیاد است؟

آیا می‌دانید فرزندان شما در روز چقدر زمان صرف دستگاه‌های خود می‌کنند؟ طبق گفته آکادمی روانپزشکی کودک و نوجوان آمریکا (AACAP)، نوجوانان روزانه ۹ ساعت را صرف تماشای یا استفاده از صفحه نمایش می کنند و کودکان ۸ تا ۱۲ ساله، چهار تا شش ساعت در روز را صرف استفاده از صفحه نمایش می کنند. در حالی که برخی از استفاده الکترونیکی برای انجام تکالیف مدرسه حیاتی است، به خصوص با آموزش از راه دور، والدین باید سعی کنند زمان استفاده از صفحه نمایش را محدود کنند، از وب سایت هایی که فرزندانشان بازدید می کنند آگاه باشند و مطمئن شوند که بچه ها وقت خود را صرف تماشای محتوای آموزشی با کیفیت می کنند.

برای مدیریت استفاده از فناوری با فرزندتان کار کنید.

بدون قوانین سخت و سریع، مهم است که ارزیابی کنید چقدر با صفحه نمایش راحت هستید و به فرزندتان اجازه می‌دهید در کدام فعالیت‌ها شرکت کند. استفاده از فناوری خارج از تکالیف مدرسه قطعاً ضروری است. اگر فرزندان شما بیشتر از حد معمول از صفحه نمایش استفاده می کنند، زیرا آنها از مدرسه به خانه می آیند و شما کار می کنید ، اشکالی ندارد، فقط سعی کنید بر کارهای آنها نظارت داشته باشید و این کار با تکالیف مدرسه و سلامت آنها تداخل نداشته باشد و رفتار فرزندان شما در محاصره صفحه نمایش و فناوری بزرگ قرار نگیرد. اگر عادت‌های خوب را در اوایل ایجاد کنید، می‌توانید اثرات منفی فناوری بر کودکان را جبران کنید. به یاد داشته باشید که همه فناوری‌ها بد نیستند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

5 × یک =