اگر که کودکان دفعات متعدد بغل والدین بروند، این مسئله قابل قبول است، اما ممکن است زمانی برسد که این موضوع زیاد شود، به خصوص زمانی که کودک شما پس از کمی بزرگتر شدن همچنان این رفتار را ادامه دهد. دلایل زیادی وجود دارد که میتواند باعث وابستگی اضافی کودکان به والدین آنها شود. در زیر هشت اشتباه رایج در پرورش کودکان آورده شدهاست که میتواند منجر به داشتن کودکانی که وابسته هستند بشود:
۱- مراقبت بیش از حد:
اگر شما بیش از حد محافظتکننده باشید، کودک شما برای هر چیز کوچکی به سوی شما خواهد رفت. به جای آن که تلاش کنند راه حلها را خود پیدا کنند یا با شرایط دشوار خودشان برخورد کنند، اولین کاری که یک کودک وابسته انجام میدهد این است که پیش شما برای کمک گرفتن می آید. این مطلب خوبی است چون شما دسترسی پذیر هستید، اما شما نیاز دارید که کودک خود را قادر سازید تا به تدریج با مشکلات خودشان برخورد کنند، به خصوص مشکلات کوچکی که دخالت شما لازم نیست.
۲- عدم وجود مرز ها:
وقتی والدین مرزهای ضعیفی داشته باشند، کودکان ممکن است دچار مشکل در توسعه حس هویت و اعتماد به نفس شوند. این موضوع میتواند منجر به این شود که کودکان در مورد کوچک ترین مسائل از والدین خود تایید و اجازه بگیرند.
۳- محتاج به تایید والدین بودن:
اگر کودک شما تصدیق اعمال و افکار خود را از تحسین یا تصویب شما متوجه شوند، آنها در نهایت به شدت به شما وابسته خواهند شد. کودک خود را به داشتن اعتماد به نفس و اعتماد به تواناییهایش تشویق کنید. حتما به کودکانتان بگویید که شما آنها را دوست میدارید حتی زمانی که موفقیت یا پیروزی ایی به دست نیاورند.
۴- رفع نشدن نیازهای عاطفی:
اگر نیازهای عاطفی کودک برطرف نشود و او احساس ایمنی نکند دچار درماندگی و نوعی حالت وابستگی می شود. شخصیت های وابسته در سنین یک تا سه سالگی طرد شدگی را تجربه کرده اند.
۵- مشکلات خانوادگی:
بسیاری از مشکلات زناشوئی عاملی در ایجاد ترس و عدم امنیت کودک است که در بزرگسالی باعث وابستگی شدید کودک می شود. این حالات اگر ادامه پیدا کند فرد دچار اختلال شخصیت وابسته می شود. افرادی که دچار این اختلال هستند به نوعی در انجام فعالیت های روزانه خود محتاج دیگران هستند،از دیگران متوقع بوده ومسئولیت های مهم زندگی را به دیگران محول می کنند.
۶- تعلل بیش از اندازه برای جلوگیری از وابستگی:
گاهی اوقات، دلیل سادهای پشت رفتار وابستگی و متداوم کودک است، فقدان توجه شما به موضوع. این کودک شما در برخی موارد وابسته باشد قاب قبول است، اما این موضوع زمانی که هیچ تدبیری برای بازداری از این رفتار اتخاذ نشود و این موضوع به خصوصیت و شخصیت کودک شما تبدیل شود مشکل ساز میشود. همیشه فکر خوبیه که با پزشک کودک خود درباره نگرانی ها و مشکلاتی که با کودکان تان دارید صحبت کنید، زیرا آنها بر دامنه دلبستگی سالم و رفتار معمولی برای کودکان در مراحل مختلف رشد نظارت خواهند داشت.
۷- نکاتی برای رفع این اشتباهات والدین:
تعداد زیادی از روشهای پرورش سالم وجود دارد تا به کودکان عدم وابستگی را یاد بدهید. با فراهم کردن شرایط تصمیم گیری برای کودکان بر اساس سن و سال آنها، آنها را به وابسته نبودن و مسئولیت پذیری بودن تشویق کنید. مرز های درستی را که هم به نیازهای شما به عنوان والدین و هم به نیازهای فرزندانتان برای مستقل شدن کمک می کند، قرار دهید. در آخر، بر روی پرورش اعتماد به نفس کودکان خود کار کنید و نگذارید به تشویق دیگران وابسته شوند.
۸- پیامد های بلند مدت کودک وابسته داشتن:
کودکان وابسته ممکن است در بزرگسالی به شدت بر تایید و حمایت های احسایی دیگران وابسته شوند. این میتواند به مشکلاتی در گرفتن تصمیمات مستقل و مواجهه با چالشها به تنهایی، منجر شود. به عنوان انسان بالغ، آنها ممکن است مشکلاتی در توسعه شخصی و شناخت هویت شخصی داشته باشند.
تغییرات که یک بخش اجتناب ناپذیر زندگی است، می توانند برای اشخاص وابسته سخت باشد. هنگامی که بزرگ میشوند، کودکانی که وابسته هستند ممکن است با مخالفت ها به خوبی برخورد نکنند، زیرا آنها اغلب به حمایت و توجه دیگران بسیارعلاقهمند هستند. این میتواند حرکت رو به جلو و ادامه دادن برای آنها را سخت کند.
متخصصان در زمینه کودکان با روش های مختلفی که در دست دارند برای مثال کمک از طریق بازی درمانی ، مهارت حل مسئله و…میتوانند به شما و کودکتان بسیار کمک کنند. به همین دلیل اگر اصلاح رفتار های گفته شده کمکی به جلوگیری از وابستگی کودکان نکرد و آنچنان تغییری حس نکردید، میتوانید از مشاوران در زمینه کودک کمک بگیرید.