چه زمانی نوزادان شروع به حرف زدن می کنند؟

غان و غون کردن ( نوزدان ) کردن برخی از اولین صداهای کودک شماست. در اینجا منظور آنها و دلیل اهمیت آنها را برای شما پدر و مادر های محترم شرح خواهیم داد.

اولین صدای کودک معمولاً گریه است – چیزی که در آن روزهای اولیه اغلب و در تمام ساعات شب می شنوید. “مامان” یا “بابا” یک تغییر شیرین سرعت ایجاد می کند. اما برای اینکه حباب شما بترکد، اولین باری که صدای “مامان” یا “بابا” را از کودک خود می شنوید، آنها در واقع کلمات “ماما” یا “بابا” را نمی گویند، اگرچه این یک گام مهم در این مسیر است که به آن غان و غون کردن نوزدان یا به اصطلاح علمی آن (babbling) می گویند.

ونسا فاگوندو، آسیب شناس زبان گفتار اسپانیایی، متخصص مداخله زودهنگام  می گوید : «والدین ممکن است متوجه این موضوع نباشند، اما حرف زدن نقطه عطفی در رشد زبان کودک است. غرغر کردن (babbling) نشانه آن است که کودک شروع به یادگیری صداها و ریتم گفتاری می کند.

غرغر کردن (babbling) کردن به چه معناست؟

غرغر کردن (babbling) تکرار هجاها یا صداهایی است که نوزادان معمولاً در چند ماه اول زندگی خود تولید می کنند. این مقدمه ای برای توسعه زبان است. فاگوندو می‌گوید در واقع، غرغر کردن (babbling) یک «مهارت پیش‌زبانی» در نظر گرفته می‌شود و می‌افزاید که «به نوزادان کمک می‌کند کنترل حرکتی دهانی لازم برای تولید گفتار را توسعه دهند.»

نوزادان فقط به خاطر این کار هنگام غر زدن سر و صدا نمی کنند. آنها به آن دهان های کوچک تمرین می دهند. فاگوندو می‌گوید: «حرف زدن به نوزادان کمک می‌کند تا کنترل ماهیچه‌های صوتی خود را یاد بگیرند و با صداهای مختلف آزمایش کنند.

غرغر کردن نیز یک نقطه عطف هیجان انگیز است. بروک دوایر ، آسیب‌شناس زبان گفتاری: «اگرچه غرغر کردن کلمات واقعی نیستند، نوزادان اغلب از غرغر کردن به عنوان راهی برای برقراری ارتباط استفاده می‌کنند، و دیدن آن برای والدین بسیار هیجان‌انگیز است.

اکثر نوزادان بین ۴ تا ۶ ماهگی شروع به حرف زدن می کنند. بعد از صداهای تک مصوتی که به آن اهنگ می گویند می آید. در اینجا یک تفکیک ساده از جدول زمانی غوغا وجود دارد:

  • ۲ ماهگی:  کودک شروع به غان و غون کرن می کند
  • ۴ تا ۶ ماهگی: این مرحله غان و غون کردن است
  • ۷ تا ۱۲ ماهگی: غان و غون کردن بیشتر شبیه به گفتار می شوند
  • ۱۲ ماهگی:  ممکن است کودک شما شروع به گفتن برخی کلمات کند

مطمئن نیستید که چه زمانی کودک شما از غر زدن را شروع کرده است؟ دوایر می‌گوید: « غان و غون کردن عمدتاً فقط صداهای مصوت است. “این زمانی است که یک نوزاد واقعاً شروع به آزمایش با صدای خود می کند. ما بیشتر “اوه و آه” می شنویم. از آن مرحله، نوزادان شروع به آزمایش صداهای همخوان ساده می کنند.

به گفته دوایر، پس از آن، حدود ۴ تا ۶ ماهگی – و قبل از ۹ ماهگی، – غرغر کردن نوزادان واقعاً افزایش می یابد.

مراحل غان و غون کردن چیست؟

وقتی نوزاد شما رشد می کند و بزگ می شود، حرف زدن در مراحلی پیشرفت می کند. برندیل شولمن، آسیب شناس زبان گفتاری می گوید: «دانستن آنچه باید انتظارش را داشت و چه زمانی باید امتظارش را داشت مهم است، بنابراین می توانید به تشویق کودک خود در سنی مناسب کمک کنید تا به مرحله بعدی در فرآیند غان و غون کردن دست یابد .

۱- غان و غون حاشیه ای/بازی آواز

کارلی تولوچ ، آسیب شناس زابن گفتاری کودکان و یکی از بنیانگذاران Wee Talkers ، توضیح می دهد که غان و غون کردن حاشیه ای مرحله اول حرف زدن است که معمولاً بین ۴ تا ۶ ماهگی شروع می شود.

تولوچ توضیح می‌دهد: «اغلب برای شروع فقط یک هجا است، مانند «بُ»، «وُ»،«دَ»”اگرچه این صداها ساده به نظر می رسند، اما این مرحله بزرگی از رشد برای کودک شما است که اکنون در حال درگیر شدن در چیزی است که ما آن را غان و غون کردن  می نامیم.”

تولوچ می افزاید: «همه اینها نتیجه این است که کودک شما یک دانشمند کوچک است.»

۲-  حرف زدن تکراری

در حدود ۷ تا ۹ ماهگی، نوزادان شروع به غر زدن های تکراری می کنند. در طول این مرحله، کودک شما شروع به تکرار همان آواها می کند. شولمن می گوید، برای مثال، «ماماماما» و «داددادا».

۳- اصطلاحات تخصصی

سپس  نوبت گفتن اصطلاحات مخصوص به خود می آید، که حتی پیچیده تر است. دوایر می گوید: «آنها واقعاً با تمام این صداهای صامت و مصوت مختلف آزمایش می کنند. “به نظر می رسد آنها در حال گفتگو هستند اما از کلمات واقعی استفاده نمی کنند.”

دوایر اضافه می کند که ممکن است به نظر برسد که کودک شما زبان خود را ساخته است، اما صداهایی مانند “باتامادا” کاملاً عادی است.

چگونه به غان غون کردن کودک خود کمک کنیم ؟

عباراتی مانند “همه نوزادان وقتی آماده هستند کارها را انجام می دهند” درست است، اما والدین می توانند غان و غون کردن آنها را تشویق کنند و به طور بالقوه به فرزندان خود کمک کنند. در اینجا نحوه کمک به کودک خود در حرف زدن آورده شده است.

به آنها نشان دهید که چگونه صحبت کنند

اگرچه برخی از نوزادان به طور مستقل حرف می زنند، دوایر یک رویکرد پیشگیرانه را پیشنهاد می کند. اول، او به بزرگسالان توصیه می کند که با نوزاد هم سطح چشم باشند. این ایده که شما اولین معلم کودک خود هستید؛ اینجا درست به نظر می رسد. هدف این است که به نوزاد اجازه دهید دهان شما را مطالعه کند.

دوایر می‌گوید: «بسیاری از آنها یاد می‌گیرند که این صداها را بسازند، دیدن دهان شما و آنچه انجام می‌دهید. “شما می خواهید غرغر کردن را مدل کنید. رو در رو باشید و با آنها حرف بزنید. چند ثانیه صبر کنید – می خواهید ببینید آیا آنها به شما پاسخ خواهند داد.”

اگر فوراً این اتفاق نیفتد ناامید نشوید – در طول روز به تلاش خود ادامه دهید.

چه زمانی نوزادان شروع به حرف زدن می کنند؟

گفتگوی آنها را متقابل کنید

صحبت کردن یک خیابان دو طرفه است. برای اولین گفتگو با کوچولوی خود آماده اید؟ حالا زمانش فرا رسیده. شولمن می‌گوید: «وقتی کودک شما شروع به غان و غون زدن کرد، حتماً دست از کار بکشید، منتظر بمانید و به حرف‌های او گوش دهید.

سپس، پاسخ دهید. شولمن سه گزینه ارائه می دهد:

  • از آنها تقلید کنید. شولمن می گوید که مفهوم تقلید و تکرار را آموزش می دهد.
  • از زبان واقعی استفاده کنید، مانند “اوه واقعا، امروز چه کار دیگری انجام دادید؟”
  • صداها را با چیزی که فکر می کنید ممکن است بخواهند بگویند جایگزین کنید، مانند “اوه، تو بابات را می خواهی ” یا “تو توپت را می خواهی”. شولمن می‌گوید: «این کار توانایی‌های کودک شما را برای برقراری ارتباط و رفع نیازهایش باز می‌کند و همچنین او را با نوبت‌گیری مکالمه آشنا می‌کند و استفاده بیشتر از صداها را تشویق می‌کند.

کمی صحبت کودک را امتحان کنید

تولوخ می‌داند که این ممکن است احمقانه به نظر برسد – اما ثابت شده است که صحبت کودکانه، رشد زبان را تسریع می‌کند.

تحقیقات انجام شده در سال ۲۰۲۱ نشان می‌دهد که صحبت کردن کودکانه به نوزادان کمک می‌کند تا کلمات را بسازند و این ایده را رد می‌کند که «حرف زدن کودکانه» زبان را به تأخیر می‌اندازد. اما یک هشدار وجود دارد: «مهمترین چیز این است که از دستور زبان مناسب استفاده کنید و کلمات را به درستی بیان کنید. دوایر می‌گوید: انواع مختلفی از صحبت کردن با کودک وجود دارد.

چه زمانی نوزادان شروع به حرف زدن می کنند؟

موسیقی بسازید

فاگوندو می‌گوید: «خواندن آهنگ و خواندن قافیه با کودک می‌تواند راهی سرگرم‌کننده و جذاب برای ترویج غان وغون باشد». “آهنگ ها و قافیه های ساده و تکراری را انتخاب کنید که کودک شما بتواند یاد بگیرد و به خاطر بسپارد و آنها را تشویق کنید تا با غان وغون کردن با شما به آن بپیوندند.”

زندگی خود را روایت کنید

احتمالاً شنیده اید که خواندن برای کودک شما ایده خوبی است. اما می‌توانید فعالیت‌های روزانه‌تان را نیز به‌عنوان راهی برای افشای آن‌ها با زبانی بیشتر روایت کنید. فاگوندو می‌گوید: «به‌عنوان مثال، هنگام تعویض پوشک، می‌توانید بگویید «الان پاهایت را بلند می‌کنم» یا «حالا یک پوشک تمیز می‌پوشیم».

چه زمانی باید نگران غان و غون کردن باشیم

نقاط عطف می توانند برای والدین اعصاب خردکن باشند، به خصوص اگر فرزندشان در انتهای مسیر معمولی باشد. از سوی دیگر، این ایده نیز وجود دارد که “همه نوزادان به طور متفاوتی رشد می کنند.” ، اما چه زمانی «به طور متفاوت»؟

دوایر می‌گوید: «ما واقعاً موعظه می‌کنیم که نقاط عطف ارتباط را بدانیم و محدوده‌های سنی مختلف را بدانیم. “تا زمانی که کودک شما در محدوده سنی قرار می گیرد، اشکالی ندارد. اگر از آن فراتر رود – مثلاً ۱۰ ماهه است و غان وغون نمی کند – این زمانی است که باید با پزشک اطفال فرزندتان صحبت کنید. همیشه بهتر است اینطور باشید. پیشگیرانه تا واکنشی، گرفتن نظر پزشک ضرری ندارد.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یک × دو =