میانگین وزن و طول نوزاد: نمودارهای ماه به ماه

وزن دقیق کودک شما نسبت به روند رشد کلی او اهمیت کمتری دارد. در اینجا مواردی ذکر شده است که برای هر سن و مرحله ای باید بدانید.

مانند بسیاری از والدین جدید، ممکن است از خود بپرسید که آیا کودک شما به طور طبیعی رشد می کند. نوزادان سالم می توانند اندازه های مختلفی داشته باشند، اما روند رشد آنها تقریباً قابل پیش بینی است. در معاینات، پزشک اطفال قد، وزن و سن کودک شما را بررسی می کند تا ببیند آیا طبق انتظار رشد می کند یا خیر. مهمتر از همه، آنها به چگونگی پیشرفت رشد کودک شما در طول زمان نگاه می کنند.

میانگین وزن نوزاد در بدو تولد

سازمان بهداشت جهانی استانداردهایی را برای رشد نوزادان و کودکان ایجاد کرده است.

میانگین وزن یک نوزاد در حدود ۷ تا ۷.۵ پوند (۳.۲ تا ۳.۴ کیلوگرم) است.

وزن اکثر نوزادان کاملا سالم ۲.۶ تا ۳.۸ کیلوگرم است. وزن کم هنگام تولد ۲.۵ کیلوگرم (پس از نه ماه بارداری) است و بزرگتر از میانگین وزن تولد بیش از ۴.۰ کیلوگرم است.

موارد زیادی می تواند بر وزن نوزاد در هنگام تولد تأثیر بگذارد، از جمله:

  • بارداری چند هفته طول می کشد: نوزادانی که نارس به دنیا می آیند  معمولا کوچکتر هستند و نوزادانی که در تاریخ زایمان متولد می شوند ممکن است بزرگتر باشند.
  • سیگار کشیدن: والدینی که سیگار می کشند معمولا بچه های کوچکتری دارند.
  • دیابت بارداری: دیابت در دوران بارداری می تواند منجر به تولد نوزادی بزرگتر از حد متوسط ​​شود.
  • وضعیت تغذیه: تغذیه نامناسب در دوران بارداری می تواند منجر به کوچکتر شدن نوزاد شود، در حالی که افزایش وزن بیش از حد می تواند منجر به بزرگتر شدن نوزاد شود.
  • سابقه خانوادگی: برخی از نوزادان کوچکتر یا بزرگتر به دنیا می آیند و ممکن است فقط به خاطر خانواده باشد.
  • جنسیت: نوزادان دختر به طور متوسط ​​وزن کمتری نسبت به پسران دارند.
  • حاملگی چند قلو: یک نوزاد مجرد احتمالاً وزن بیشتری نسبت به خواهر و برادرهای متولد شده در یک بارداری چند قلو (دوقلو، سه قلو و غیره) خواهد داشت.

میانگین افزایش وزن در سال اول

هر نوزادی متفاوت است، اما در اینجا به شما می گوییم که به طور کلی می توانید انتظار داشته باشید که نوزادتان در ۱۲ ماه اول زندگی چقدر وزن اضافه کند.

میانگین وزن نوزاد در دو هفته اول

در  چند روز اول زندگی ، کاهش وزن برای نوزادانی که از شیر مادر و شیر خشک تغذیه می‌کنند طبیعی است. نوزادی که با شیشه شیر تغذیه می شود ممکن است تا ۵ درصد از وزن بدن خود را از دست بدهد و نوزادی که فقط با شیر مادر تغذیه می شود تا ۱۰ درصد وزن خود را کاهش می دهد.

با این حال، در عرض دو هفته، بیشتر نوزادان تمام وزنی را که از دست داده اند دوباره به دست می آورند و به وزن زمان تولد خود باز می گردند.

میانگین وزن نوزاد در یک ماهگی

اکثر نوزادان در ماه اول حدود ۴۰۰ تا ۸۰۰ گرم اضافه وزن خواهند داشت. در این سن، نوزادان خواب آلود نیستند، آنها شروع به ایجاد یک الگوی تغذیه منظم می کنند، و در طول تغذیه، مکیدن قوی تری دارند.

میانگین وزن نوزاد در دو ماهگی

به طور کلی، نوزادان در این سن در هر ماه حدود ۶۰۰ تا ۹۵۰ گرم اضافه وزن خواهند داشت. این معمولاً وزن آنها را در حدود ۹۰۰ تا ۱۸۰۰ گرک بیش از وزن هنگام تولد در۲  ماهگی قرار می دهد .میانگین وزن در دو ماهگی حدود ۵.۱ کیلوگرم برای دختران و۵.۶ کیلوگرم برای پسران است.

میانگین وزن نوزاد در شش ماهگی

به طور متوسط، نوزادان در شش ماه اول هر ماه حدود ۶۸۰ گرم تا ۹۰۷ گرم وزن اضافه می کنند. میانگین وزن در ۶ ماهگی حدود ۷.۳ کیلوگرم رای دختران و ۷.۹ کیلوگرم برای پسران است.

میانگین وزن نوزاد در یک سالگی

پس از ۶ ماهگی، افزایش وزن کودک شما کمی کند می شود. اکثر نوزادان در ۴ تا ۶ ماهگی وزن خود را در هنگام تولد دو برابر می کنند و قبل از اولین سالگرد تولدشان آن را سه برابر می کنند.در یک سالگی، میانگین وزن یک نوزاد دختر تقریباً ۸.۹ کیلوگرم  و وزن پسرها ۹.۶ کیلوگرم.

نمودار میانگین وزن نوزاد بر اساس ماه

این نمودار رشد برای نوزادان سالم است. پزشک ممکن است از  نمودارهای رشد تخصصی  برای نوزادان نارس یا کسانی که با نیازهای بهداشتی خاص متولد شده اند استفاده کند.

نحوه تاثیر شیردهی بر وزن کودک

در حالی که کاهش وزن نوزاد در چند روز اول زندگی طبیعی است، پس از آن دوره، کاهش وزن یا افزایش ناچیز وزن می تواند نشان دهنده وجود مشکل باشد. برای نوزادانی که با شیر مادر تغذیه می‌شوند، این می‌تواند به این معنی باشد که شیر مادر به اندازه کافی دریافت نمی‌کنند.

متوسط ​​طول نوزاد (قد)

به طور کلی، در شش ماه اول، یک نوزاد در ماه حدود ۲.۵ سانتی متر رشد می کند. بین شش ماه تا یک سال، این رشد به حدود ۱.۲۵ سانتی متر در ماه کاهش می یابد.

متوسط ​​طول نوزاد پسر در شش ماهگی تقریباً ۶۷.۶ سانتی متر و نوزاد دختر حدود ۶۵.۷ سانتی متراست. در یک سالگی، پسران حدود ۷۵.۷ سانتی مترو دختران به طور متوسط ۷۴ سانتی متر هستند.

برخی از عوامل تعیین کننده قد عبارتند از:

  • ژنتیک: قد مادر، پدر و سایر اعضای خانواده کودک بیشترین تاثیر را بر قد کودک دارد .
  • جنسیت: پسرها معمولاً قد بلندتر از دخترها هستند.
  • تغذیه: تغذیه خوب هم برای والدین در دوران بارداری و هم برای نوزاد پس از تولد می تواند تضمین کند که بدن کودک ویتامین ها، مواد معدنی و پروتئین مناسب را برای استخوان های سالم و رشد مطلوب دریافت می کند.
  • الگوی خواب : مطالعات نشان می دهد که طول نوزادان پس از چرت زدن و دوره های طولانی خواب افزایش می یابد.
  • فعالیت بدنی : حرکت بدن و فعالیت بدنی به ساخت ماهیچه ها و استخوان های قوی کمک می کند.
  • سلامت کلی : بیماری و بیماری مزمن در دوران کودکی می تواند بر رشد و تکامل تأثیر بگذارد.

نمودار میانگین طول نوزاد بر اساس ماه

این نمودار میانگین طول قد نوزادان سالم را از یک ماه تا یک سال نشان می دهد.

میانگین وزن و طول نوزاد: نمودارهای ماه به ماه

رشد به عوامل زیادی از جمله ژنتیک، رژیم غذایی و سطح فعالیت بستگی دارد. هر کودکی با سرعت خودش رشد می کند. پزشکان مطمئن می‌شوند که بچه‌ها با توجه به سابقه‌شان، در مسیری هستند که از آنها انتظار می‌رود. آنچه بیش از همه اهمیت دارد این است که فرزند شما روند رشد سالمی داشته باشد، نه اینکه قد و وزن او در مقایسه با سایر کودکان چگونه باشد.

جهش رشد نوزاد

جهش رشد می تواند در هر زمانی اتفاق بیفتد و لزوماً از یک الگو پیروی نمی کند. برخی از سنینی که کودک شما ممکن است جهش رشد را تجربه کند ۲-۳ هفته، ۶ هفته، ۳ ماه و ۶ ماهگی است. در طول و بعد از جهش رشد، کودک شما به شیر بیشتری نیاز خواهد داشت. ممکن است لازم باشد به اندازه هر یک یا دو ساعت به آنها غذا بدهید، پدیده ای که اغلب به آن  تغذیه خوشه ای می گویند .

همه نمودارهای رشد، یکسان نیستند.

همانطور که همه کودکان متفاوت هستند، مهم است که بدانیم همه نمودارهای رشد یکسان نیستند. مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC) مجموعه ای از نمودارهای رشد را ارائه می دهد که شامل داده ها و اطلاعات قدیمی تر از ترکیبی از روش های تغذیه است. نمودارهای رشد CDC یک مرجع است و نشان می دهد که چگونه کودکان در یک دوره خاص در ایالات متحده رشد کردند.

نمودارهای رشد سازمان جهانی بهداشت (WHO) حاوی داده های بیشتری از نوزادانی است که با شیر مادر تغذیه می شوند. نمودارهای WHO استانداردی در مورد چگونگی رشد کودکان در نظر گرفته می شود.

CDC  استفاده از نمودارهای رشد WHO را برای همه نوزادان (چه آنهایی کهپ از شیر مادر استفاده می کنند  و چه آنهایی که از شیر خشک استفاده می کنند) در دو سال اول توصیه می کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *